zdjęcie 1

Spaghetti z fasolki szparagowej

Smakowała Wam fasolka szparagowa w bukiecie ziół?

zdjęcie 1 (2)

Dzisiaj złota fasolka w innym wydaniu – w sosie pomidorowym.

Moja Mama hoduje swoją w ogródku i ostatnio przygotowałyśmy na niedzielne śniadanko przepyszne spaghetti.

Proste, szybkie, ale naprawdę dobre!!

mmm

Potrzebujecie tylko kilka składników:

- oczywiście fasolkę szparagową,

a na sos wystarczą:
- cebula,
- pomidory,
- oliwa,
- przyprawy.

Fasolkę gotujemy tak jak z przepisu, który znajdziecie tutaj.

W międzyczasie podduszamy cebulkę na patelni. Ja kroję cebulkę bardzo drobno. Kiedy już się zeszkli dodajemy pomidory (bez skórek, też pokrojone w kostkę). Dusimy, aż sos zgęstnieje. Dodajemy ulubione przyprawy. Ja uwielbiam tymianek cytrynowy i świeżą bazylię. Solimy odrobinę. Jeśli wolicie ostrzejszy sos, dodajcie czarnego pieprzu.

zdjęcie

i Voila’!

Nasze spaghetti gotowe!

bon

juliatrawinskaSpaghetti z fasolki szparagowej

Komentarze 1

  1. MarcysiaaM

    Od jutra zaczynam odchudzanie, kto sie odchudza ze mna? Nie bedzie latwo ale trzeba sie wziac za siebie. Szukalam duzo w necie i mam juz dobry plan na schudniecie, wpiszcie sobie w google – xxally radzi jak szybko schudnac – i powiedzcie co o tym sadzicie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *